Anual, sute de apartamente, fie din centru fie de la periferie, sunt calcate de hoti. Deoarece Politia rezolva o mica parte a spargerilor, sansa ti se restituie bunurile este destul de mica.Din pacate nici asigurarea pe care o ai nu iti poate reda linistea pierduta in urma unei spargeri sau obiectele la care ai tinut foarte mult, care au fost furate sau distruse.

Instaland un sistem de alarmare la efractie, la care se adauga si un eventual sistem de supraveghere video, poti imbunatati considerabil sansele ca locuinta ta sa nu fie sparta. De asemenea, avand instalat un sistem de alarmare la efractie poti beneficia de discounturi considerabile la incheierea unei asigurari pentru locuinta. In plus, vrei sa fii sigur ca atunci cand izbucneste un incendiu in locuinta ta, brigada de pompieri intervine in cel mai scurt timp. Noi credem ca este foarte importanta atat protectia familiei tale cat si a locuintei si bunurilor personale.

Atunci cand alegi un sistem de securitate este important sa tii cont de cateva aspecte importante: in primul rand alege o companie care are licenta eliberata de IGPR-DPOP ( Politie) pentru proiectare, instalare si service pentru sisteme de securitate. In al doilea rand trebuie sa fii atent la ce fel de servicii insotesc sistem de securitate: intotdeauna o companie serioasa  iti va face o evaluare a spatiului de protejat si a nevoilor de securitate, iti va face recomandarile cele mai bune, corelate si cu legislatia in vigoare, fie telefonic fie la fata locului. Noi explicam clientilor nostri functionalitatea fiecarui sistem, la ce anume foloseste un echipament sau altul, cum va fi folosit sistemul dupa instalalare. In al treilea rand tine cont de faptul ca, asa cum e valabil in orice domeniu, un echipament ieftin este de cele mai multe ori de proasta calitate. Ce inseamna aceasta pentru un sistem de securitate? In primul rand multe alarme false la sistemele de alarmare la efractie, in al doilea rand, pentru orice sistem de securitate, multe defectiuni ale echipamentelor componente, ceea ce implica nefunctionalitatea sistemului ca un intreg. Tine cont de faptul ca, intre momentul anuntarii defectului si interventia propriu-zisa a echipei de service trece un timp in care practic, sistemul nu functioneaza. Sunt cazuri in care defectarea unui sistem video din cauza unui inregistrator video digital dvr ( cel care inregistreaza imaginile captate de camerele de supraveghere) presupune o intrerupere in inregistrarea evenimentelor, care pentru un magazin aglomerat inseamna „liber la furt”.

__________________________________________

Sfaturi esentiale de securitate

Invadarea casei este cosmarul fiecarui proprietar. Pentru majoritatea oamenilor, casa reprezinta sanctuarul lor. Ideea de violare a sanctuarului a fost dezbatuta in multe articole si filme populare. Este adevarat – nimeni nu vrea sa se gandeasca la posibilitatea de a ii fi invadata casa – oricum este bine sa fim pregatiti pentru un astfel de lucru. Aici gasiti cateva sfaturi utile care va pot ajuta sa va protejati casa si familia intr-o astfel de situatie.

1. Faceti un plan cu familia

Este esential sa discutati cu familia dumneavoastra, in special cu copiii, posibilitatea atacarii casei. Deschideti subiectul intr-un mod cat mai bland, intr-o maniera cat mai informativa, spunandu-le copiilor ca este extrem de putin probabil ca acest lucru sa se intample. Faceti un plan de evadare si desemnati un loc de intalnire pentru mebrii familiei care pot iesi din casa. Daca este posibil alcatuiti proceduri de siguranta si lunar iesiti din casa pe toate iesirilie posibile si intalniti-va cu copiii in locurile desemnate.

2. Stabiliti o cheie de alarma

Cheia care trebuie sa anunte pericolul trebuie sa fie usor de retinut, astfel incat familia sa si-o aminteasca in caz de pericol. De exemplu, daca membrii familiei sunt obligati sa vorbeasca la telefon in timpul unui jaf, hotii te instruiesc ce sa spui – in acel moment poti folosi fraza care indica faptul ca esti in pericol. Stabiliti sa nu fie suspicioasa si greu de retinut.

3. Utilizati caracteristicile de monitorizare ale sistemului de paza

Daca aveti un sistem de securitate monitorizat, puteti utiliza caracteristicile lui in cazul in care aveti casa invadata; unele alarme au butoane de panica ce pot fi apasate in caz de pericol. Firmele de paza au si o cheie de alarma – aceasta trebuie spusa pentru a se stabili daca este o sistem alarma falsa sau nu. Familiarizati-va cu sistemul de alarma si fiti pregatiti sa-l folositi in cazul in care va este atacata casa.

4. Investiti in masurile de protectie

Daca sunteti ingrijorat de posibilitatea de a va fi invadata casa de hoti, investiti in solutii de securitate ce va asigura protectia. De exemplu, instalarea unei camera de refugiu in casa va poate ajuta. De asemenea instalarea de telefoane in fiecare camera din casa este o alta investitie buna. Consolidati usile cu incuietori sigure si achizitionati un sistem de monitorizare pentru casa. Toate aceste lucruri pot ajuta ca familia si casa dvs. sa fie in siguranta.